ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Chocolademousse

Chocolademousse

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 3 uur
Koken : 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
200 g chocolade
5 eieren
100 g kristalsuiker
 
1Scheid de eieren in witten en dooiers.
2Doe de eiwitten in de grote kom met de eiwitklopper. Laat de machine ca. 5 minuten draaien, maar verwijder van tevoren de duwer uit de. Voeg als de eiwitten stijfgeslagen zijn via de invoerbuis geleidelijk de suiker toe.
3Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
4Roer de eierdooiers met de spatel door de gesmolten chocolade.
5Schep de eiwitten voorzichtig met de spatel door het chocolademengsel.
6Verdeel de mousse over glaasjes.
7Zet de mousse minstens 3 uur in de koelkast

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…