ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pommes frites

Pommes frites

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
grote vastkokende aardappels
bijv. Bintjes, Charlotte, Rosa
900 g voor Pro 350/ 1.3 kg voor Pro 500)
keukenzout
frituurolie (arachideolie)
1Schil de aardappels. Snijd ze in plakken van een centimeter en snijd de plakken in repen van
een centimeter. Schil de aardappels, was ze met warm water en spoel ze met koud water af om het
zetmeel zo veel mogelijk te verwijderen; droog ze goed. Droog ze goed met een theedoek om zo veel mogelijk zetmeel en vocht te verwijderen, aarzel niet om de theedoek door een droge te vervangen als de eerste te nat is geworden.
2Bereid het eerste frituurbad voor. Verhit de friteuse tot 180°C. Vul de frituurmand tot op 2/3 van de hoogte en bak de pommes frites gedurende ongeveer 6 minuten. De frites moeten zacht en wit blijven. Laat ze uitlekken door de mand aan de haak te hangen.
3Bereid het tweede frituurbad voor. Bak de pommes frites gedurende ongeveer 2 minuten tot de olie niet meer borrelt; vergeet niet de mand zo nu en dan te bewegen. De frites moeten goudbruin zijn, krokant en zacht, met kleine blaasjes. Laat ze uitlekken door de mand aan de haak te hangen.
4Als de pommes frites koud zijn geworden, kunt u ze vlak voor het serveren gedurende 1 minuut in de olie dompelen.
5Heet serveren. Zout toevoegen.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product