ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Rundertartaar

Rundertartaar Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 30 min
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
1 kleine rode ui
2 sjalotjes
½ bosje peterselie
600 gram rundvlees, bijv. ossenhaas
3 eetlepels kappertjes
2 eetlepels worcestersaus
1 theelepel tabasco®
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels pittige mosterd
2 ½ eetlepel olijfolie
zout en versgemalen peper
1Pel de ui en snijd deze in vieren. Pel de sjalotjes en snijd ze doormidden. Doe de peterselieblaadjes, de ui en de sjalotjes in de grote transparante kom met het metalen mes en mix 10 seconden met het FOODPROCESSOR-programma. Spatel het mengsel van de wand van de kom naar het midden.
2Voeg het in grote stukken gesneden vlees, de kappertjes, worcestersaus, tabasco®, ketchup, mosterd, olijfolie, zout en peper aan de inhoud van de kom toe en druk enkele malen op de Pulse-toets totdat het mengsel de gewenste structuur heeft. Let op: het vlees mag niet te fijn gehakt worden, er moeten nog wat stukjes zichtbaar blijven.
3Zet de tartaar 30 minuten in de koelkast alvorens op te dienen.
4Schep twee of drie eetlepels tartaar in een ronde uitsteekvorm en druk een beetje aan totdat de tartaar een mooie ronde vorm heeft. Leg op elk bord een tartaartje. Serveer de tartaartjes met gemengde sla of rucola.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

U kunt de tartaar ook serveren met een eidooier. De ossenhaas kunt u vervangen door biefstuk of runderlende.
 


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Gerlinda

Mag meer smaakmakers erin