ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Millefeuilles

Mille Feuilles

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
500 gram bladerdeeg
1 volledig ei +
3 eidooiers
75 gram suiker
50 gram Maïzena®
1 vanillestokje
500 ml melk op kamertemperatuur
100 gram suiker
1Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg fijn, snijd er 3 rechthoeken uit. Plaats deze op bakpapier, prik erin met een vork.
2Plaats de rechthoeken op een bakplaat met rooster erop om te vermijden dat ze opzwellen. Bak ze circa 10 minuten in de oven. Draai de bakplaat voorzichtig om en laat de andere kant nog 5 minuten bakken tot deze goudbruin is en het deeg droog is.
3Bereid ondertussen de banketbakkersroom.
4Als het deeg gebakken en afgekoeld is, smeer dan de banketbakkersroom op een eerste laag, doe vervolgens hetzelfde met de tweede laag en voeg ze samen. Eindig met een laag bladerdeeg en bestrooi met poedersuiker.
vanille-banketbakkersroom
1Doe de eieren, het suiker, de Maïzena® en de binnenzijde van een vanillestokje in de rvs-kom. Schakel het programma EXPERT in gedurende 1 minuut/snelheid 3 (zonder verwarmen).
2Voeg de melk toe en stel het programma EXPERT in op 10 minuten/snelheid 4/90 °C.
3Stel opnieuw het programma EXPERT in op 5 minuten/snelheid 4/95 °C, de room moet dik zijn. Laat afkoelen.
poedersuiker
1Doe de suiker in de rvs-kom en stel het programma EXPERT in op 30 seconden/snelheid 18 (zonder verwarmen).
© foto's Sandra Mahut
© 2014 Hachette Livre (Marabout)
 
Tip van de chef

Voeg in 2 of 4 gesneden aardbeien of frambozen toe tussen elke laag van het bladerdeeg.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product