ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Krabkroketjes


Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4-6 personen :
Zelfgemaakt paneermeel (droog brood)
2 el Mayonaise
2 Beschuiten
45 g Boter
2 tl Mosterd
1 Bosjes peterselie
2 el Worcestershiresaus
240 g Krabvlees
2 Eieren
Zout en peper
Zelfgemaakt paneermeel (van stokbrood, brood, crackers etc.)
1Snijd het brood in sneden van ca. 2 cm en laat deze uitdrogen.
2Doe het brood in de grote kom met het metalen mes.
3Laat de machine 2 minuten draaien.
4Geef uw paneermeel extra smaak met gedroogde kruiden (tijm, provençaalse kruiden, rozemarijn e.d.).
5Bewaar het paneermeel in een goed afgesloten blik. Voor het recept voor 8 personen is een half stokbrood voldoende.
Krabkroketjes
1Maak een portie mayonaise volgens het recept op p. 28 met de helft van de ingrediënten.
2Breek de beschuiten en doe ze in de grote kom met het metalen mes of gebruik zelfgemaakt paneermeel.
3Laat de machine draaien totdat de beschuiten goed verkruimeld zijn. Voeg dan de peterselie, de worcestershiresaus, de mosterd en de mayonaise toe.
4Voeg, terwijl de machine draait, via de invoerbuis de eieren toe. Doe het krabvlees bij het mengsel in de kom en druk enkele keren op PULSE.
5Breng op smaak met zout en peper. Het mengsel mag lekker pittig op smaak gebracht worden.
6Vorm er kroketjes van met een doorsnede van 3 cm. Zet ze 30 minuten in de vriezer.
7Rol de kroketjes door het paneermeel. Verhit de friteuse tot 170 ° C en bak enkele kroketjes tegelijk in 10 minuten goudbruin.
Tip van de chef

Serveer met schijfjes citroen en sperzieboontjes of groene sla.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…