ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Forelfilet met zuring


Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
4 forelfilets (ongeveer 900 g)
6 cl dikke room
40 g boter
een paar takjes dille en bieslook
1 wortel
2 sjalotten
300 g zuring
1 citroen 
1 glas gegiste droge appelwijn (cidre bouché brut)
zout, peper
1Oven voorverwarmen op 175° C (T 6).
2Schil de wortel en steek hem verticaal in de invoerbuis om hem met behulp van de plakjesschijf in schijfjes te snijden. Kook hem in water met zout.
3Zet de forelfilets in een beboterde schotel 25 min. in de oven. Hak de sjalotten in de Mini-kom door enkele keren op PULSE te drukken.
4Fruit de sjalotten in de rest van de boter in de koekenpan. Voeg de cider toe en laat 5 min. koken.
5Hak de zuring met het metalen mes en doe hem in de koekenpan. Laten smelten. Voeg de room toe. Laat het mengsel ongeveer 15 min. inkoken* op laag vuur.
6Controleer de smaak, voeg eventueel zout en peper toe. Leg de forelfilets op warme borden.
7Schenk de saus erover heen. Versier met de dille, de bieslook, de citroenschijfjes en de wortelschijfjes.
8Meteen serveren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product