ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Cocktail saus

Cocktail saus

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 30 min
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 PORTIE :
MAYONAISE
1 eidooier
250 ml zonnebloemolie
1 theelepel franse mosterd
¾ eetlepel witte-wijnazijn
½ theelepel zout
gemalen witte peper
COCKTAIL SAUS
130 ml ketchup
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel cognac of calvados
2 druppels tabasco olijfolie
1Maak eerst de mayonaise: zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de mini-kom. Doe de eidooier, de mosterd, 1 eetlepel olie, de wijnazijn, zout en peper in de mini kom en stel het FOODPROCESSOR-programma in op circa 20 seconden. Voeg daarna, terwijl het FOODPROCESSOR-programma weer ingeschakeld is, de rest van de olie in een heel dun straaltje toe via de invoerbuis.
2Voeg aan de mayonaise de ketchup, de crème fraîche, het citroensap, de cognac/calvados en de olijfolie toe.
3Mix 10 seconden met het FOODPROCESSOR-programma. Zet de saus in de koelkast.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product