OVER MAGIMIX

Magimix is sinds de oprichting bijna 50 jaar geleden een milieuverantwoordelijke onderneming die trouw blijft aan haar waarden:
eenvoudige, efficiënte en duurzame producten ontwerpen.

 

 CONCEPT

Duurzaamheid

Uit haar professionele oorsprong heeft Magimix de hoge eisen overgenomen om eenvoudige, efficiënte en duurzame producten te ontwerpen. Wij besteden bijzondere aandacht aan de kwaliteit van de door ons gebruikte materialen en componenten met als doel een levensduur van minimaal 10 jaar van onze producten bij huishoudelijk gebruik. Zo hebben de motoren van onze foodprocessors, blenders en sapcentrifuges 30 jaar garantie*. Deze lange levensduur draagt bij tot het verminderen van afval en het sparen van natuurlijke hulpbronnen.
* vanaf 15 september 2014 voor de Foodprocessors en Sapcentrifuges vanaf 1 september 2020 voor de Blenders

Dienstverlening

Onze producten zijn speciaal ontwikkeld om gerepareerd te kunnen worden en Magimix streeft ernaar om reserveonderdelen voor Foodprocessors, Blenders en Sapcentrifuges minstens 30 jaar beschikbaar te houden en voor andere producten (exclusief Nespresso) minstens 10 jaar. We zijn er trots op dat we bepaalde producten enkele decennia na de aankoop ervan kunnen repareren. We hebben dan ook een verregaand Klantenservice beleid geïmplementeerd voor snelheid, communicatie en betrouwbaarheid.
 

 INZAMELING EN RECYCLING

Vermindering van afval

De duurzaamheid van onze apparaten is een eerste factor bij het verminderen van afval. Daarnaast streven wij ernaar zowel door nieuwe producten als door onze communicatie het plezier van thuis koken te bevorderen. Op die manier dragen wij bij tot het beperken van vervoer en van verpakking van levensmiddelen.


Eco-systèmes

Magimix is aangesloten bij Eco-systèmes, een bedrijf belast met de inzameling en recycling van elektrische huishoudelijke apparaten.

Dit bedrijf speelt ook een stimulerende rol bij de informatie aan de consument en de ontwikkeling van de sociale economie.
Op die manier dragen wij bij tot het beperken van vervoer en van verpakking van levensmiddelen.

     

 GEBRUIK

Energie-efficiency

Efficiënte producten zijn ook zuiniger in energieverbruik. Onze afdeling Onderzoek en Ontwikkeling gaat uiterst strikt te werk bij het bepalen van de kenmerken van onze producten, om de technische prestaties en energie-efficiency voortdurend te verbeteren. 

Stand-by

Onze producten gebruiken geen energie wanneer zij in stand-by staan of zijn uitgerust met een energiezuinige modus, die vooruitloopt op de strengste internationale normen zoals die voor EuP (Energy using Products).
 

 EEN VERANTWOORDELIJKE ONDERNEMING

Verantwoordelijkheid

Magimix integreert in alle aspecten van haar activiteiten de oplossingen die het meest rekening houden met de veiligheid en het milieu.

Permanente ontwikkeling

Wij betrekken onze werknemers, leveranciers en partners actief bij onze programma's gericht op permanente verbetering van hun prestaties, met name op milieugebied.