ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Zalmpapillotten

met knapperige groenten en Japanse saus

Zalmpapillotten met knapperige groenten en Japanse saus Cook Expert
 

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 50 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 3 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
ZALMPAPILLOTTEN :
½ romanesco of 150 gram broccoli
125 gram sperziebonen
125 gram peultjes
2 cm verse, geschilde gember
1 courgette (150 gram)
4 zalmmoten (600 gram)
schil van een ½ biologische limoen
versgemalen peper
JAPANSE SAUS :
½ bosje bieslook
sap en rasp van 1 biologische limoen
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels sesamolie
1 cm gemberwortel
1Was alle groenten, snijd de roosjes van de romanesco en snijd de puntjes van de sperziebonen. Vul de rvs-kom met 500 ml water. Doe de sperziebonen en de romanesoroosjes in de stoommand en schakel het programma STOMEN 25 minuten in. Voeg 10 minuten na de aanvang van het programma de peultjes toe.
2Rasp ondertussen de gember en snijd de courgette in dunne plakken. Knip vier stukken bakpapier van 30 x 20 cm en vet elk vel licht in met olie. Verdeel hierover de courgetteplakken en leg er per vel één zalmmoot op. Voeg wat peper, limoenschil en gemberrasp toe.
3Vouw de papillotten* dicht door eerst de lange kanten naar boven te vouwen en ze vervolgens onder het pakketje te vouwen.
4Zet de gestoomde groenten even warm weg en leg de papillotten in de stoommand. Schakel het programma STOMEN in op 100 °C. Laat dikke zalmmoten enkele minuten langer stomen.
5Leg de papillotten op borden en maak ze open. Voeg de gestoomde groenten toe en dien de papillotten op met de Japanse saus.
Japanse saus
1Snijd de bieslook fijn.
2Meng alle andere ingrediënten in een kom en voeg als laatste de bieslook en geraspte gember toe.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product