ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Zacht chocoladegebak (stomen)

chocoladegebak, XXL steamer, cook expert, magimix

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 personen :
4 eieren
180 g bittere chocolade
40 g boter
60 g suiker
50 g meel
50 ml room
1Zorg ervoor dat de rvs kom schoon en droog is. Zet de eiwitklopper in de rvs kom, doe 4 eiwitten in de kom met een snufje zout, verwijder de dop van de deksel en start het programma STIJFGESLAGEN EIWIT. Het stijfgeklopte eiwit overdoen in een kom en opzij zetten.
2Doe de chocolade en de in stukjes gesneden boter in de kom en start het programma EXPERT, 5 minuten/snelheid 3/60 °C. Duw het mengsel zo nodig omlaag. Zet programma weer 2 minuten aan en voeg via de deksel de eierdooiers, de suiker en het meel toe. Voeg vervolgens de room toe en zet het apparaat nog 1 minuut aan. Giet de bereiding over in een kom.
3Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door het chocolademengsel.
4Verdeel de bereiding over ovenschaaltjes. Dek elk schaaltje af met huishoudfolie en zet de schaaltjes in de XXL stoompan.
5Start het programma STOMEN: 30 minuten/120 °C.
6Haal de gebakjes uit de schaaltjes en serveer direct.
Tip van de chef

Wilt u dat de gebakjes van binnen nog zacht zijn, laat ze dan slechts 25 minuten stomen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product