ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Yoghurttaart met lemon curd

en maanzaadglazuur

Yoghurttaart met lemon curd en maanzaadglazuur Cook Expert
 

Voorbereiding : 5 min Rusttijd : 30 min
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
Yoghurttaart
125 ml volle yoghurt
120 gram suiker
240 gram bloem
3 eieren
125 ml hazelnootolie sap en rasp van 1 biologische citroen
2 theelepels bakpoeder
Glazur
1 eiwit
1 eetlepel citroensap
170 gram poedersuiker
20 gram maanzaad
Lemon curd
sap van 3 biologische citroenen
schil van 1 biologische citroen
150 gram suiker
3 eieren
1 snufje zout
100 gram zachte boter
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Doe alle ingrediënten voor de yoghurttaart in de rvs-kom en selecteer het programma DEEG/TAART. Spatel zo nodig de wanden van de kom tussentijds een keer schoon. Giet het deeg in een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede. Zet de taartvorm 30 tot 35 minuten in de oven. Bereid ondertussen de lemon curd.
3lemon curd
Doe alle ingrediënten, behalve de boter, in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 10 minuten/snelheid 3/95 °C. Voeg na 1 minuut via de opening in de deksel enkele klontjes boter toe. Wacht tot de stukjes opgenomen zijn en voeg dan weer wat nieuwe stukjes toe. Giet de lemon curd in een schaaltje en laat goed afkoelen.
4Neem de taart uit de vorm en laat hem dan verder op een rooster afkoelen. Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderste taarthelft ruim met lemon curd; laat daarbij de buitenste rand van 2 cm onbedekt. Zet het bovenste deel weer op het onderste deel van de taart.
5Bereid het glazuur: doe alle ingrediënten, behalve het maanzaad, in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 3 (zonder verwarmen). Mocht het glazuur iets te dik zijn, voeg dan wat water toe. Giet het glazuur gelijkmatig over de taart en bestrooi de taart vervolgens met de maanzaadjes.
 
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product