ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Visterrine met grapefruitsaus

Visterrine met grapefruitsaus

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
250 g grietfilets
zonder vel en zonder graat
100 g zalmfilet
zonder vel en zonder graat
3 grote Sint-jakobsschelpen + koraal
2 eetl. gehakte sjalotten
1 eetl. gehakte bieslook
1 grote eetl. magere crème fraîche (15%)
1 ei
1 klontje boter
Zout, peper
SAUS
1 kleine roze grapefruit
3 eetl. olijfolie
3 eetl. slaolie
4 druppels hazelnotenolie
1 eetl. fijngehakte dille
Zout, peper
1Snijd de visfilets in grove stukken. Snijd elk van de schelpdieren in 3 schijfjes. Mix het koraal van de schelpdieren, de visfilets, het ei, de crème fraîche, de sjalot en de bieslook met zout et peper.
2Beboter een kleine rechthoekige vorm en vul deze met de helft van de gemixte bereiding, leg daar de schijfjes schelpdier op en voeg de rest van het mengsel toe.
3Doe een liter water in het reservoir van de stoomkoker. Zet de terrine afgedekt met aluminiumfolie in een stoomschaal, leg het deksel erop en laat 40 min. op 100°C stomen. Aan het eind van de stoomtijd, het vocht uit de terrine afgieten.
4Maak de saus: halveer de grapefruit en verwijder het vruchtvlees met een grapefruitmesje. Mix dit 30 sec. met de rest van de ingrediënten in de foodprocessor, met uitzondering van de dille. Schenk de saus in een sauskom en voeg de dille toe.
5De terrine koud serveren en de grapefruitsaus er apart bij geven.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product