ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Vieruurtje

Vieruurtje

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 5 min Materiaal : koekenpan, wafelijzer
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

10 personen :
Flensjesbeslag
250 g bloem
3 eieren
2 el olie
50 g gesmolten boter
500 ml melk
1 snufje zout
Wafelbeslag
250 g bloem
400 ml melk
100 g kristalsuiker
75 g gesmolten boter
2 tl bakpoeder
2 eieren
1 snufje zout
Flensjes
1Doe de bloem, de eieren, de gesmolte boter, de olie en het zout in de grote kom met het metalen mes. Bevestig de Blendermix in de kom.
2Laat de machine 20 seconden draaien. Voeg via de invoerbuis geleidelijk de melk toe. Laat de machine nog ca. 2 minuten draaien.
3Laat het beslag minstens 1 uur in de koelkast rusten.
4Verwarm de koekenpan, schenk er een kleine hoeveelheid beslag in en verdeel dit gelijkmatig. Bak de flensjes ca. 2 minuten per kant.
Wafels
1Doe de bloem, de suiker, de gesmolten boter, de melk, de eieren en het zout in de kom met het metalen mes en bevestig de Blendermix.
2Laat de machine 1 minuut draaien en voeg via de invoerbuis het bakpoeder toe.
3Laat de machine nog 2 minuten draaien totdat u een glad beslag hebt.
4Laat het beslag minstens 1 uur in de koelkast rusten.
5Schenk een kleine hoeveelheid beslag in uw wafelijzer. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw wafelijzer voor de bakinstructies.
Tip van de chef

Heerlijk met slagroom.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…