ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Tonijn op zijn siciliaans

Tonijn op zijn siciliaans met XXL steamer

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 personen :
½ ui in tweeën gesneden
½ knoflookteentje
400 g gepelde tomaten
4 plakken tonijn van 1 cm dik (600 g)
4 takjes tijm
2 el. extra vierge olijfolie
40 g ontpitte paarse olijven
zout, peper
1Doe de ui met de knoflook in de metalen kom en start het programma EXPERT, 20 seconden/snelheid 13. Duw het mengsel zo nodig omlaag en voeg 1 eetlepel water toe. Sluit de deksel en start het programma EXPERT, 1 minuut /snelheid 3/120 °C. Voeg de gepelde tomaten toe en start het programma EXPERT, 10 minuten/snelheid 2A/120 °C.
2Breng de XXL stoompan op zijn plaats en leg er de in stukken van 5-6 cm gesneden tonijn in, bestrooi met tijm en wat versgemalen peper. Sluit de deksel en start het programma EXPERT: 15 minuten/snelheid 2A/110 °C. Controleer of de vis gaar is en verleng de bereidingstijd zo nodig met 5 minuten.
3Neem de XXL stoompan van het apparaat en zet de deksel erop om de vis warm te houden. Voeg in de kom de olijfolie en de olijven toe en start nogmaals het programma EXPERT: 2 minuten/snelheid 1A/100 °C.
4Leg de tonijn op een bord en schep de saus eroverheen. Meteen serveren. Lekker met rijst.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product