ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Tiramisu met speculaas

Tiramisu, speculaas, mascarpone, espressokoffie

Voorbereiding : 25 min Rusttijd : 12 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

8-10 personen :
5 eieren
60 gram suiker
300 gram speculaas
1 snufje zout
500 gram mascarpone
200 ml sterke koffie of espressokoffie
3 eetlepels marsala of amaretto (naar keuze)
1Breng de eiwitklopper in de goed schoongemaakte rvs-kom aan. Scheid de eieren in eiwitten en dooiers. Doe het eiwit in de kom met een snufje zout. Verwijder de dop en selecteer het programma STIJFGEKLOPT EIWIT. Doe het eiwit over in een kom en zet even apart. Neem de eiwitklopper uit de kom.
2Doe de eidooiers en suiker in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 2 minuten/snelheid 13 (zonder verwarmen). Het mengsel wordt nu lichter van kleur. Voeg de mascarpone toe. Stel het EXPERT-programma in op 2 minuten/snelheid 12 (zonder verwarmen). Spatel ten slotte het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.
3Houd de een kwart van de speculaasjes over. Houd de rest even in de koude koffie (met eventueel marsala of amaretto erin) en bedek hiermee de bodem van een platte schaal met opstaande randen.
4Verdeel wat mascarponemengsel over de speculaas, breng dan weer een laag in koffie gedoopte speculaas aan en daarna opnieuw een laag mascarponemengsel. Zet de schaal een nacht in de koelkast.
5Zet de grote transparante kom met daarin de mini-kom op de machine en mix de achtergehouden speculaasjes met het FOODPROCESSOR-programma fijn. Garneer de bovenkant van de tiramisu hiermee voordat u de tiramisu op gaat dienen.
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product