ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Taartje met voorjaarsgroente

Taartje met voorjaarsgroente

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal : kleine ovenschaaltjes
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4-6 personen :
2 Eieren
3/4 Courgettes
Meiraapjes
½ Ui
3 Takjes bieslook
2 Mespuntjes nootmuskaat
320 ml Kookroom
3/4 Worteltjes
1/3 Rode paprika
5 Kerstomaatjes
1 Takjes tijm
Zout, peper
1Schil de worteltjes met een dunschiller en pel de ui.
2Rasp in de midi-kom met de raspschijf van 4 mm de worteltjes, de courgettes en de meiraapjes.
3Vervang de raspschijf door de plakjesschijf van 4 mm. Snijd de paprika en de ui in plakjes.
4Breek de eieren boven de grote kom met het metalen mes. Voeg de fijngeknipte bieslook, de room en de nootmuskaat toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de machine 30 seconden draaien.
5Vet een ovenschaal in en verdeel de groenten over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Leg de gehalveerde kerstomaatjes erop en bestrooi met tijm.
6Zet de schaal in de oven en bak het taartje in 40 à 50 minuten gaar in een voorverwarmde oven 180 °C.
Tip van de chef

Bij dit voorgerecht is een knoflooksausje lekker. Maal 2 knoflookteentjes fijn in de mini-kom. Spatel de knoflook van de komwand naar beneden en voeg 1 tl fijne mosterd toe. Zet de machine aan en voeg via de invoerbuis 150 ml olie toe. Breng op smaak met zout, peper en het sap van een ½ citroen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…