ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Taart met gekarameliseerde appels

Taart met gekarameliseerde appels

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 50 min Materiaal : taartvorm Ø 28-30 cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6-8 personen :
Kruimeldeeg
250 g patentbloem
1 mespuntje zout
125 g boter
80 ml koud water
Taartvulling
1 kg appels
45 g boter
1/2 citroen
2 eieren
4 el kristalsuiker
2 el crème fraîche
1 el Calvados
1 tl kaneel
1 tl vanille-extract
Kruimeldeeg
1Doe de bloem, het zout, de in stukjes gesneden boter en het water in de grote kom met het kneedmes.
2Schakel de foodprocessor in en laat de machine 20 seconden draaien.
3Schakel de machine uit zodra het deeg een bal vormt. Schraap het deeg zo nodig met de spatel van de komwand naar beneden.
4Wikkel het deeg in plasticfolie, druk het plat en leg het 1 uur in de koelkast.
5Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg uit en leg het in de bakvorm. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
6Leg bakpapier op de deegbodem bedek vervolgens met keramische bakbonen of met gedroogde peulvruchten.
7Bak de taartbodem 20 minuten in het midden van de oven.
Voor de taartvulling
1Was ondertussen de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in schijfjes in de midi-kom met de plakjesschijf van 4 mm. Leeg de kom tussendoor, als deze te vol wordt. Besprenkel de appels met het sap van een halve citroen.
2Bak de appelschijfjes in de boter op middelhoog vuur. Bestrooi ze met een beetje suiker en laat onder af en toe roeren 5 à 7 minuten bakken op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat de appels afkoelen.
3Doe de eieren, de suiker, de crème fraiche, de Calvados, het vanille-extract en de kaneel in de grote kom met het metalen mes. Laat de machine draaien totdat u een homogeen en romig mengsel hebt.
4Verdeel de appelschijfjes over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
5Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven. Serveer de taart als die afgekoeld is.
Tip van de chef

Heerlijk met crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…