ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Spiegeltaart met chocolade

Spiegeltaart met chocolade Cook Expert
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 4 uur
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
4 eieren
1 snufje zout
160 gram boter plus 1 klontje
om in te vetten
160 gram pure chocolade
150 gram poedersuiker
60 gram Maïzena®
10 gewassen frambozen
CHOCOLADEGLAZUUR :
100 gram chocolade
80 gram suiker
50 ml water
1Verwarm de oven voor op 180 °C. Bevestig de eiwitklopper in de schone, droge rvs-kom. Scheid de eieren in dooiers en witten en doe de eiwitten met een snufje zout in de kom. Schakel het programma STIJFGEKLOPT EIWIT in, maar laat de dop van de deksel. Zet het stijfgeklopte eiwit even apart in een ruime schaal. Neem de eiwitklopper uit de rvs-kom, was de kom af en zet deze weer op de machine.
2Doe de in stukjes gesneden boter en de in blokjes gebroken chocolade in de kom en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 3/60 °C. Voeg de poedersuiker en de eidooiers toe en stel het EXPERT-programma in op 2 minuten/snelheid 9/60 °C.
3Schenk dit mengsel bij het stijfgeklopte eiwit en spatel het deeg voorzichtig om. Zeef de Maïzena® erboven en meng deze er met de spatel doorheen. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en giet het deeg erin. Zet de taart 30 minuten in de oven.
4Neem de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen op een rooster.
5Bereid het chocoladeglazuur. Bedek de afgekoelde taart met meerdere lagen glazuur met behulp van een soepele pannenlikker. Laat het glazuur minstens 4 uur opstijven (of de gehele nacht) en versier de taart ten slotte met verse frambozen.
chocoladeglazuur
1Doe de in stukken gebroken chocolade, de suiker en het water in de kom en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 3/90 °C.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product