ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Spätzle en spätzle met kaas

Duits recept


Voorbereiding : 30 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal : kleine houten plank, mes
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
Deeg voor spätzle :
6 eieren
100 ml water
500 g tarwebloem
1 el zout
1 mespuntje nootmuskaat
Om te gratineren :
400 g uien
40 ml koolzaadolie
350 g emmentaler, geraspt
Deeg voor spätzle :
1

Doe alle ingrediënten in de kom en start het programma EXPERT gedurende 6 minuten op snelheid 6 (zonder te verwarmen).

2

Breng 3,5 l water aan de kook in een pan en voeg 1 eetlepel zout toe.

3

Leg een schep deeg op de houten plank. Verdeel het beslag over de plank. Dompel de plank 2 tot 3 cm in het kokende water. Maak met een mes halen door het beslag om zo spätzle te vormen. Laat in het water vallen om te koken. Herhaal net zolang tot het beslag op is.

4

Als de spätzle boven komt drijven, is deze gaar. Haal met een schuimspaan de spätzle uit het water en spoel onder koud water af.

5

Als je de spätzle zonder kaas wilt eten, warm je ze op in een koekenpan met 30 g boter. Serveer als bijgerecht.

6

Spätzle met kaas :
1Plaats de midi-kom en de plakjesschijf van 4 mm. Snijd de uien met het programma FOODPROCESSOR.
2Doe de fijngesneden uien in de kom met de olie en start het programma EXPERT gedurende 15 minuten op snelheid 2A en op 125 °C. Bewaar warm.
3

Bereid het beslag voor spätzle en bak een derde van het beslag. Leg de spätzle in een vooraf ingevette ovenschaal. Bestrooi met een derde van de kaas en zet in de oven tot de kaas is gesmolten. Bereid ondertussen de tweede portie spätzle. Voeg toe aan de eerste laag spätzle en bestrooi weer met kaas. Zo worden er lagen gevormd. Herhaal nu voor een derde keer. Laat de kaas niet hard worden.

4

Serveer de spätzle met de ui en serveer direct.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product