ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Soufflé met drie kaassoorten

Soufflé met drie kaassoorten Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
100 gram parmezaanse kaas in blokjes
100 gram beaufort of gruyère in blokjes
100 gram edammer in blokjes
20 gram boter plus 1 klontje
om in te vetten
300 ml volle melk
2 eetlepels bloem
½ theelepel nootmuskaat
6 eieren
zout en peper
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Hak de kaas in de rvs-kom fijn door het EXPERT-programma in te stellen op 30 seconden/snelheid 15 (zonder verwarmen). Spatel de kaas naar het midden van de kom en voeg vervolgens de boter, melk, bloem, nootmuskaat, zout en peper toe. Stel het EXPERT-programma in op 8 minuten/snelheid 4/100 °C.
3Scheid ondertussen de eieren in dooiers en witten. Stel het EXPERT-programma weer in op 1 minuut/snelheid 4/100 °C en voeg de dooiers een voor een toe via de opening in de deksel. Giet het mengsel in een schaal en laat het afkoelen.
4Bevestig de eiwitklopper in de grondig schoongemaakte, droge rvs-kom. Doe het eiwit met een snufje zout in de kom. Verwijder de dop van de deksel zodat het eiwit lucht krijgt tijdens het kloppen en selecteer het programma STIJFGEKLOPT EIWIT.
5Voeg het stijfgeklopte eiwit voorzichtig aan het kaasmengsel toe en spatel het er luchtig doorheen. Vet een soufflévorm in met boter, giet het soufflémengsel erin en bak de soufflé in circa 30 minuten in de oven goudbruin. Serveer onmiddellijk.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product