ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Schuimgebak

Schuimgebak

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 2 uur 30 min Materiaal : spuitzak* (optioneel)
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
125 g kristalsuiker
5 eiwitten
125 g poedersuiker
1Breek de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers.
2Klop de eiwitten in 5 minuten stijf in de kom met de eiwitklopper, nadat u de aanduwer verwijderd heeft.
3Voeg zodra de eiwitten stijfgeklopt zijn via de opening beetje bij beetje de poedersuiker toe. Laat de machine 1 minuut draaien. Het eiwitschuim moet stevig zijn.
4Vorm met de spuitzak* (of met een lepel) kleine cirkels (ca. 8 C) op de met vetvrij papier bedekte bakplaat van de oven.
5Zet deze 2 ½ uur in de op 60°C (th. 2) voorverwarmde oven. 
6Laat het schuimgebak afkoelen.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…