ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Quiche met kerstomaten

en asperges

Quiche met kerstomaten en asperges Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
1 portie korstdeeg
½ bos groene asperges
4 eieren
200 ml melk
200 ml slagroom
2 theelepels pittige mosterd
150 gram kerstomaten
zout en peper
1Begin met de bereiding van het korstdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2Schil de stelen van de asperges met een dunschiller en snijd ze in stukken van 3 cm. Zet de stoommand in de rvs-kom en voeg 500 ml water toe. Leg de asperges in de stoommand en selecteer het programma STOMEN. Zet de asperges daarna even apart.
3Rol het korstdeeg met een deegroller uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg vervolgens in een ingevette taartvorm. Prik de taartbodem in met een vork en bak het deeg vervolgens 10 minuten blind op 200 °C.
4Giet het water uit de rvs-kom en vul de kom met de eieren, de melk, de slagroom, de mosterd, en zout en peper naar smaak. Stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 7 (zonder verwarmen).
5Giet het quichemengsel op de voorgebakken taartbodem. Leg de asperges en daarna de gewassen en doormidden gesneden kerstomaten erop. Bak de quiche in 30 minuten goudbruin.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product