ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pizza met scamorza en ham

Pizza met scamorza en ham Cook Expert Magimix

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 pizza :
3 eetlepels tomatensaus
5 kerstomaten
75 gram scamorza
¾ theelepel oregano
5 zwarte olijven
2 dunne gekookte ham
verse basilicum
verse rucola
PIZZADEEG:
6 gram verse gist
100 ml water
200 gram bloem
4 gram zout
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1Bereid eerst het PIZZADEEG: Doe de gist en het water in de rvs-kom en schakel het BROOD/BRIOCHEprogramma in. Na 1 minuut stopt het programma. Voeg de bloem, het zout, de olijfolie en de oregano toe en druk op Auto. Neem het deeg uit de kom en rol het tot een bal. Leg de bal in een grote schaal en dek de schaal af met een vochtige doek. Laat het deeg minstens 1 uur rusten op een warme plaats en leg het daarna op een met bloem bestrooid werkblad. Bewerk de deegbal met de vingers: rek het deeg uit en sla voorzichtig de luchtbelletjes eruit. Rol het deeg uit met een deegroller.
2Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk het deeg met de tomatensaus tot 1 cm van de rand. Was de kerstomaten en verwijder de steeltjes. Leg vervolgens de gehalveerde kerstomaten, de scamorza, de oregano en de olijven op de pizza.
3Bak de pizza 8 minuten onder in de oven en daarna 7 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de pizza, nadat u deze uit de oven hebt gehaald, met reepjes gekookte ham, verse basilicum en rucola. Dien de pizza meteen op!

© Hachette Livre (Marabout) 2016​

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product