ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pizza met geitenkaas

en pancetta

Pizza met geitenkaas en pancetta Cook Expert
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 PIZZA :
3 eetlepels tomatensaus
5 kerstomaten
75 gram geitenkaas
¾ theelepel oregano
5 zwarte olijven
2 dunne plakjes pancetta
verse basilicum
verse rucola
PIZZADEEG:
6 gram verse gist
100 ml water
200 gram bloem
4 gram zout
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde oregano
1Bereid eerst het pizzadeeg. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2Bestrijk het deeg met de tomatensaus tot 1 cm van de rand. Was de kerstomaten en verwijder de steeltjes. Leg vervolgens de gehalveerde kerstomaten, de geitenkaas, de oregano en de olijven op de pizza.
3Bak de pizza 8 minuten onder in de oven en daarna 7 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de pizza, nadat u deze uit de oven hebt gehaald, met reepjes pancetta, verse basilicum en rucola. Dien de pizza meteen op!

pizzadeeg
1Doe de gist en het water in de rvs-kom en schakel het BROOD/BRIOCHEprogramma in. Na 1 minuut stopt het programma. Voeg de bloem, het zout, de olijfolie en de oregano toe en druk op Auto. Neem het deeg uit de kom en rol het tot een bal. Leg de bal in een grote schaal en dek de schaal af met een vochtige doek. Laat het deeg minstens 1 uur rusten op een warme plaats en leg het daarna op een met bloem bestrooid werkblad.
2Bewerk de deegbal met de vingers: rek het deeg uit en sla voorzichtig de luchtbelletjes eruit. Rol het deeg uit met een deegroller.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product