ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Paprikasaus

Paprikasaus Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 2 uur
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 PORTIE :
2 grote rode paprika’s (400 gram)
1 ui
50 ml olijfolie
2 kleine teentjes knoflook
3 à 4 takjes basilicum
2 snufjes gemalen komijn
1Verwarm de oven voor op 190 °C.
2Snijd de paprika’s doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Pel de ui en snijd deze doormidden. Leg de paprika’s en de ui met de aangesneden kant op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze 35 tot 45 minuten in de oven.
3Neem, wanneer de huid van de paprika’s zwart wordt en opzwelt, de paprika’s uit de oven en stop ze 2 minuten in een plastic zak. Verwijder daarna de geblakerde huid met een mesje.
4Doe de paprika’s, de ui, de olijfolie, de teentjes knoflook, de basilicum en de komijn in de rvs-kom. Stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 18 (zonder verwarmen).
5Zet de saus 2 uur koel weg alvorens op te dienen met toast of witte vis.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product