ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Oosterse viskoekjes

Oosterse viskoekjes

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
2 stengels citroengras
1 rode peper
½ groene paprika (75 gram)
1 lente-ui
500 gram kabeljauwfilet
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemberpoeder
1 ei
1 ½ eetlepel vissaus
1 ½ eetlepel olijfolie
zout en versgemalen peper
1Pel de buitenkant van de stengel citroengras en snijd de steel in dunne plakjes. Ontdoe de paprika en de peper van zaden en zaadlijsten en snijd ze in stukken.
2Meng in de grote transparante kom met het metalen mes het citroengras, de peper, de paprika en de lente-ui circa 30 seconden met het FOODPROCESSOR-programma. Voeg de in grove stukken gesneden vis, de kruiden, het ei, de vissaus, het zout en de peper toe. Meng 1 minuut met het FOODPROCESSOR-programma.
3Doe het mengsel over in een grote schaal en draai het tot balletjes. Druk de balletjes daarna iets platter om koeken te vormen van 3 tot 4 cm doorsnede.
4Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koeken 3 minuten aan beide zijden goudbruin.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Als u geen citroengras kunt krijgen, kunt u dit vervangen door schilletjes biologische citroen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product