ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Moelleux

met zachte karamelvulling

Moelleux met zachte karamelvulling Cook Expert
 

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 13 uur
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 MOELLEUX :
CHOCOLADEGEBAK :
100 gram pure chocolade
100 gram boter
2 eieren
2 eidooiers
50 gram bloem
100 gram poedersuiker
+ 40 gram voor de versiering
ZACHTE KARAMELVULLING :
70 gram suiker
50 ml slagroom
40 gram gezouten boter
1Bereid de voorgaande dag de zachte karamelvulling.
2Doe de in stukjes gebroken chocolade in de rvs-kom, voeg de boter toe en laat alles smelten door het EXPERT-programma in te stellen op 4 minuten/snelheid 3/60 °C. Voeg de eieren, de eidooiers, de bloem en de poedersuiker toe en selecteer vervolgens het DEEG/TAART-programma. Spatel het mengsel zo nodig van de wand van de kom.
3Schep het deeg in ingevette ovenschaaltjes of siliconen vormpjes van 6 tot 8 cm doorsnede. Zet het deeg 1 uur in de koelkast.
4Verwarm de oven voor op 210 °C. Neem de bevroren karamelblokjes uit hun vormpjes en druk ze in het midden van elk gebakje. Zet de moelleux meteen circa 12 minuten in de oven. Neem ze uit hun vormpjes en bestuif ze met poedersuiker.
zachte karamelvulling
1Verhit in een steelpan de suiker, zonder te roeren, op laag vuur tot de suiker karamelliseert. Breng in een andere pan de slagroom aan de kook.
2Neem de karamel, wanneer hij goudbruin is, van het vuur en roer de room erdoorheen. Roer de in stukjes gesneden boter erdoor tot deze opgelost is. Giet de karamel in een ijsblokjesvorm of in de holtes van een siliconen vorm. Zet een nacht in de diepvriezer.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Voor een snellere variant kunt u de zachte karamelvulling vervangen door een blokje witte of bruine chocolade.​


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product