ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Meringues met kersencompote

Meringues met kersencompote Cook Expert
 

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 2 uur 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
6 eiwitten
250 gram poedersuiker
1 snufje zout
KERSENCOMPOTE:
200 gram ontpitte kersen
(vers, op siroop of ontdooid)
3 eetlepels suiker
slagroom
200 ml geklopte slagroom
100 gram gehakte pistachenoten
1Begin met de bereiding van de meringues. Als deze in de oven staan, maakt u de kersencompote.
2Leg de afgekoelde meringues op bordjes en garneer met geklopte slagroom en kersencompote. Bestrooi ze met gehakte pistachenoten en dien ze onmiddellijk op.
meringues
1Verwarm de oven voor op 110 °C.
2Bevestig de eiwitklopper in de schone en droge rvs-kom. Doe alle ingrediënten voor de meringues in de kom en stel het EXPERT-programma in op 10 minuten/snelheid 5/50 °C. Neem 5 seconden na aanvang van het programma de dop van de deksel.
3Bedek een bakplaat met bakpapier en schep hierop hoopjes schuim van 5 cm doorsnede en 2 cm hoogte met behulp van een lepel. Vorm een kuiltje in het midden van de meringue.
4Zet de meringues ongeveer 1½ à 2 uur in de oven. De schuimgebakjes zijn gaar als ze gemakkelijk van de bakplaat los laten. Laat de meringues na het bakken in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.
kersencompote
1Snijd de kersen doormidden. Doe ze in de rvs-kom met de suiker en stel het EXPERT-programma in op 7 minuten/snelheid 2A/120 °C.
2Laat de compote voor gebruik afkoelen.
SLAGROOM
1Zet de room en de roomklopper ten minste een half uur in de koelkast. 
2Verkoel de kom: leg een paar ijsblokjes in de kom, start het programma GESTAMPT IJS, gooi de kom leeg en droog hem zorgvuldig af.
3Plaats de roomklopper in de kom, schenk de room en de poedersuiker in de kom, neem de dop van de deksel en start het programma EXPERT, 2.30 minuut / snelheid 7 (zonder verhitting). Afhankelijk van de gebruikte room en de temperatuur van de room kan het nodig zijn het programma een paar minuten extra te draaien, onder zorgvuldig controleren om te voorkomen dat de room in boter verandert. De room is stijf als de roomklopper duidelijke sporen achterlaat in de slagroom.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

De temperatuur en de baktijd van de meringues hangt af van de grootte, maar ook van uw oven. Raadpleeg de handleiding van uw oven voor meer informatie. In plaats van kersencompote is het ook heerlijk om het vruchtvlees en de pitjes van een passievrucht over de slagroom te verdelen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product