ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kwark-roomtaart

met abrikozensaus

Kwark-roomtaart met abrikozensaus Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 2 uur
Koken : 1 uur 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
20 gram bloem
150 gram suiker
600 gram verse roomkaas, bijv. Philadelphia®
3 eidooiers
200 ml slagroom
SNELLE TAARTBODEM:
200 gram (tarwe)biscuitjes
120 gram gesmolten boter
ABRIKOZENSAUS:
300 gram verse abrikozen
80 gram suiker
rasp van 1 citroen
1Bereid eerst de snelle taartbodem. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Doe de bloem, suiker en verse roomkaas in de rvs-kom en stel het EXPERTprogramma in op 4 minuten/snelheid 13 (zonder verwarmen). Voeg tijdens de bereiding via de opening in de deksel de eidooiers één voor één toe en schenk daarna ook de slagroom erbij.
3Giet het mengsel op de afgekoelde taartbodem en zet de taart 15 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 130 °C en laat de taart nog 45 minuten bakken.
4Zet de oven uit als de taart gaar is, open de deur en laat de taart nog 10 minuten in de oven staan. Zet de taart daarna minstens 1 uur koud weg en dien koud op met de abrikozensaus erop.
snelle taartbodem
1Doe de biscuitjes in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 40 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Schep het kruimelmengsel even om en schakel het programma nogmaals 30 seconden in. Voeg tijdens het draaien van de machine de gesmolten boter via de opening in de deksel toe.
2Bekleed een springvorm van 26 cm doorsnede met bakpapier. Druk het deeg uit op de bodem en druk het aan met de onderzijde van een glas. Zet de bodem een uur koud weg. De bodem kan ongebakken gegeten worden, maar wilt u een knapperiger korst, bak de bodem dan 15 minuten op 175 °C 
abrikozensaus
1Doe de geschilde en ontpitte abrikozen, de suiker en de citroenrasp in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 2 minuten/snelheid 12 (zonder verwarmen) en daarna op 5 minuten/snelheid 7/60 °C. Wilt u een gladdere saus, dan kunt u de saus nog even op een hogere snelheid pureren.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product