ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kruidnoten

By Carla Baas

Kruidnoten

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 5 min
Koken : 25 min Materiaal : Bakplaat, bakpapier
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

Minimaal 50 kruidnoten :
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkerbruine basterdsuiker
5 theelepels speculaaskruiden
1 flinke mespunt zout
1 mespunt gemalen nootmuskaat
100 gram koude roomboter
6 eetlepels volle melk of amandelmelk
1Verwarm de oven voor op 175°
2Bekleed een grote bakplaat met bakpapier
3Doe alle ingrediënten in de RVS-kom van de Cook Expert
4Kies programma BROOD BAKKEN/DEEG TAART en druk op AUTO
5Haal het deeg uit de kom. Is het deeg iets te droog? Meng er dan met de hand wat extra melk door. Is het deeg te vochtig? Meng er dan wat extra meel door.
6Laat het deeg maximaal 5 minuten rusten
7Draai van het deeg gelijke balletjes (kleiner als een knikker) en leg de balletjes op het bakpapier (met minimaal 1 cm tussenruimte)
8Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kruidnoten in plusminus 20-30 minuten bruin
9Laat de kruidnoten afkoelen alvorens je de kruidnoten in een trommel doet
Ingestuurde recepten van andere gebruikers worden niet getest door Magimix.
Tip van de chef

Meng eens 1 theelepel sinaasappelrasp door het deeg voor een frisse smaak


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product