ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Koude paprikasoep met mascarpone

Koude paprikasoep met mascarpone

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 3 uur
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4-6 personen :
3 Rode paprika
1 Knoflookteentjes
1 Bouquet garni
600 ml Water
2 Mespuntjes gemberpoeder
1  Aardappels
½ Ui
100 g Mascarpone
3 el Olijfolie
Cayennepeper, zout
1Schil de aardappels en pel de ui. Verwijder zaadlijsten en zaad uit de paprika.
2Snijd in de midi-kom met de plakjesschijf van 4 mm eerst de paprika, daarna de aardappels en tot slot de ui. Zet de groenten even apart.
3Fruit de ui 2 minuten op laag vuur in een beetje olijfolie in een ruime pan.
4Voeg de paprika en de knoflook toe en bak deze 10 minuten mee, af en toe roerend.
5Voeg het water en het zout toe. Voeg de aardappels, het gemberpoeder en het bouquet garni toe. Laat 30 minuten zacht koken tot de aardappelen gaar zijn.
6Verwijder het bouquet garni uit de soep. Pureer de groenten in de grote kom met het metalen mes en de Blendermix samen met de mascarpone en de olijfolie. Voeg via de invoerbuis de bouillon geleidelijk toe. Breng de soep op smaak met cayennepeper.
7Koel de soep minstens 3 uur in de koelkast.
8Bestrooi vlak voor het opdienen met paprikapoeder.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…