ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kerstomatenrisotto

met rucola en parmezaanse kaas

Kerstomatenrisotto met rucola en parmezaanse kaas Cook Expert
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 5 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
100 gram parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
1 lente-ui
1 sjalotje
40 gram boter
2 eetlepels olijfolie
320 gram risottorijst, bijv. arborio of carnaroli
100 ml witte wijn
750 ml water
1 groentebouillontablet
zout en peper
150 gram kerstomaten
enkele blaadjes rucola
enkele blaadjes basilicum
1Doe de in stukken gesneden parmezaanse kaas in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 15 (zonder verwarmen). Zet de kaas even apart.
2Pel de knoflook, de lente-ui en het sjalotje en snijd ze in vieren. Doe ze in de rvskom en stel het EXPERT-programma in op 10 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel van de wand van de kom, voeg de in stukken gesneden boter en de olijfolie toe en stel het EXPERT-programma weer in op 3 minuten/snelheid 2A/100 °C.
3Voeg de rijst toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 4/100 °C. Voeg na 1 minuut de witte wijn via de opening in de deksel toe. Voeg dan het water, het bouillontablet, zout en peper toe en stel het programma in op 20 minuten/snelheid 2A/100 °C. Indien nodig enkele minuten langer koken.
4Voeg aan het einde van het programma via de opening in de deksel de geraspte parmezaanse kaas toe en schakel het programma weer 2 minuten in om te mengen.
5Voeg 30 seconden voor het einde de doormidden gesneden kerstomaten toe.
6Schep de risotto in diepe borden en, garneer met wat blaadjes rucola en basilicum en dien de risotto meteen op.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Katchop

Heerlijk gerecht, makkelijk en snel klaar?? Ik voegde 5min voor het einde van de kooktijd een handvol paddenstoelen toe.