ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kaiserschmarrn met pruimencompote

Duits recept

Crêpe de l’empereur avec compotée aux quetches

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

3-4 PERSONEN :
Kaiserschmarrn
40 g suiker
1 mespuntje zout
4 eieren
10 g vanillesuiker
100 ml melk
125 g gezeefde meel
½ zakje bakpoeder
40 g boter
Om te serveren
poedersuiker
Pruimencompote
½ vanillestokje
100 g suiker
100 ml sinaasappelsap
2 el bruine rum
500 g pruimen zonder pit (vers of bevroren)
½ kaneelstokje
Pruimencompote
1

Splijt het vanillestokje doormidden en verwijder het merg. Doe de suiker in de kom en start het programma EXPERT gedurende 8 minuten op snelheid 2A en op 140 °C.

2

Voeg het sinaasappelsap toe met het vanillemerg, het uitgeschraapte vanillestokje, en de overige ingrediënten. Start het programma EXPERT opnieuw gedurende 15 minuten op snelheid 1A en op 100 °C. Verwijder het kaneel- en vanillestokje voor het opdienen van de compote.

Kaiserschmarrn
1

Plaats de eiwitklopper in de metalen kom en voeg de eiwitten, 20 g suiker en een mespuntje zout toe. Haal de dop van het deksel en start het programma OPGEKLOPT EIWIT. Bewaar het opgeklopte eiwit in de koelkast.

2

Doe de eidooiers, 20 g suiker en de vanillesuiker in de kom en start het programma EXPERT gedurende 6 minuten op snelheid 7 (zonder te verwarmen).

3

Start het programma EXPERT opnieuw gedurende 1 minuut op snelheid 1A (zonder te verwarmen). Schenk ondertussen geleidelijk de melk door de opening in het deksel erbij.

4

Voeg vervolgens de vooraf met elkaar gemengde bloem en bakpoeder toe. Start het programma EXPERT gedurende 30 seconden op snelheid 1A (zonder te verwarmen).

5

Schenk het mengsel in een kom en voeg geleidelijk het opgeklopte eiwit toe met een siliconen spatel.

6

Smelt de boter in een koekenpan, schenk het deeg erin en bak op gemiddeld vuur met deksel op de pan gedurende 8 minuten, totdat de koek een mooie lichtbruine kleur heeft.

7

Snijd met twee spatels de koek in stuken van 4-5 cm. Draai de stukken om en laat nog 5 minuten bakken. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de pruimencompote.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout) - version DE
Tip van de chef

Vervang het sinaasappelsap eens door rode port.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product