ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Herfstsalade

met cidervinaigrette

Herfstsalade met cidervinaigrette Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

8 PERSONEN :
2 rode appels
300 gram rode kool
100 gram gepelde walnoten
½ bosje platte peterselie
60 gram rozijnen of gedroogde cranberry’s
150 gram blauwschimmelkaas
CIDERVINAIGRETTE :
3 eetlepels ciderazijn
3 eetlepels citroensap
100 ml olijf-of zonnebloemolie
zout en versgemalen peper
1Was en schil de appels. Verwijder de klokhuizen en pitjes. Was de kool. Zet de transparante kom op de Cook Expert met daarin de midi-kom. Snijd de in vieren gesneden appels en de in stukken gesneden kool fijn met de plakjesschijf van 2 mm met behulp van het FOODPROCESSOR-programma. Hak de walnoten fijn in de mini-kom.
2Was en droog de peterselie en haal de blaadjes van de steeltjes. Als u rozijnen gebruikt, laat deze dan 5 minuten weken in een beetje warm water en laat ze daarna uitlekken. Snijd de blauwschimmelkaas in dunne reepjes.
3Meng in een grote schaal de fijngesneden appels, de rode kool, de peterselieblaadjes en de gewelde rozijnen of cranberry’s. Meng de vinaigrette erdoorheen en voeg de kaas en de noten vlak voor het serveren toe.
cidervinaigrette
1Meng in een kom de ciderazijn met het citroensap en de olie. Klop goed door elkaar en voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product