ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Groentepizza

Groentepizza

Voorbereiding : 2 uur 15 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

2 :
200 g meel tarwebloem
35 ml olie
6 g verse bakkersgist
100 ml water
4 g zout
1 tl oregano (optioneel)
1Los de gist met behulp van een vork op in het water. Laat 1 minuut rusten.
2Doe het zout, het meel, de oregano, de olie en het water met gist in de kom met het kneedmes.
3Stel de machine in werking. Laat draaien en schakel uit zodra het deeg een bal vormt (ca. 1 minuut). Duw het deeg zo nodig neer* met de spatel.
4Bestrooi uw handen met meel. Neem het deeg uit de kom en rol het tot een bal. Leg het in een slakom afgedekt met plastic folie of met een vochtige theedoek. Laat het ca. 1 uur rusten.
5Klop aan het eind van de rijstijd zachtjes met uw vuist op het deeg om de lucht eruit te verdrijven.
6Verwarm de oven voor op 240°C (th. 8). Vul de braadslede (holle plaat) van uw oven met water.
7Bestrooi het werkblad met meel. Spreid het deeg uit om een grote pizza te maken of verdeel het in 2 gelijke delen. Prik er over het hele oppervlak in met een vork.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…