ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Eiwitschuim

Eiwitschuim

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 2 min Materiaal : spuitzak* (optioneel), kookthermometer
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

1 :
180 g kristalsuiker
3 el water
3 eiwitten
1Klop de eiwitten in 5 minuten stijf in de kom met de eiwitklopper, nadat u de aanduwer verwijderd heeft.
2Laat in die tijd op laag vuur de suiker smelten in een pannetje met 3 eetlepels water. Verhit het mengsel tot 119°C. Neem het pannetje van het vuur en laat ca. 5 seconden de belletjes wegtrekken.
3Schenk de suikersiroop via de opening op de eiwitten. Laat de machine ca. 5 minuten draaien.
4Verdeel het schuim met de spuitzak* of indien u die niet heeft met een lepel over de citroentaart. Laat de taart in 1 à 3 minuten onder de ovengrill goudbruin worden. Let hierbij goed op.
5Tot het opdienen koel bewaren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…