ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Cake

Cake

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
150 g meel patentbloem
125 ml warme melk
3 eieren
100 g gruyère
100 ml olijfolie
1 zakje bakpoeder
1Verwarm de oven voor op 180 °C (th.6).
2Rasp de gruyère in de midi-kom met de 2 mm raspschijf en bewaar.
3Doe de olijven in de mini-kom en druk 2/3 keer op PULSE. Snijd de ham in blokjes.
4Doe het meel en de eieren in de kom met het metalen mes. Laat de machine 40 seconden draaien.
5Voeg via de opening de warme melk en de olie toe. Duw het deeg neer* met de spatel. Voeg de bakpoeder, de olijven, de gruyère, de ham, zout en peper aan het beslag toe. Druk 2 à 3 keer op PULSE om te homogeniseren.
6Beboter een cakevorm en vul deze met het mengsel.
7Bak de cake in ca. 45 minuten in de oven. Controleer of hij gaar is door er met de punt van een mes in te prikken. De cake is gaar als het mes er droog uitkomt.
8Laat in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier. Uit de vorm nemen en serveren.
Tip van de chef

U kunt de vulling naar hartenlust variëren.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…