ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Cake met ham en olijven

Cake met ham en olijven

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal : moule à cake
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
Beslag
100 g gruyère
150 g patentbloem
3 eieren
125 ml warme melk
100 ml olijfolie
1 zakje bakpoeder
Vulling
200 g gekookte ham
75 g ontpitte groene olijven
Zout en peper 
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Rasp de gruyère in de midi-kom met de raspschijf van 2 mm en zet deze even apart.
3Doe de olijven in de mini-kom en druk 2 a 3 keer op PULSE. Snijd de ham in blokjes.
4Doe de bloem en de eieren in de grote kom met het metalen mes. Schakel de machine in en laat 40 seconden draaien.
5Voeg via de invoerbuis de melk en de olie toe. Schraap het deeg met de spatel van de komwand. Voeg het bakpoeder, de olijven, de gruyère, de ham, zout en peper aan het beslag toe. Druk 2 à 3 keer op PULSE om het mengsel te homogeniseren.
6Vet een cakevorm in en vul deze met het beslag.
7Bak de cake ca. 45 minuten in de oven. Controleer of hij gaar is door er met een satéprikker in te prikken. De cake is gaar als de satéprikker er droog uitkomt.
8Laat de cake afkoelen en serveer in dikke plakken.
Tip van de chef

U kunt de vulling naar hartenlust variëren.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…