ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Boerenbrood

Boerenbrood

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 2,5 uur
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 

1 brood :
250 g meel tarwebloem
5 g verse bakkersgist
of 2,5 gram gedroogde gist
160 ml lauw water
5 g zout
1Los de gist met behulp van een vork op in het lauwe water (ca. 35 °C). Laat 1 minuut rusten.
2Doe het zout, de bloem en het water met gist in de kom met het kneedmes.
3Laat de machine ca. 1 minuut draaien totdat het deeg een bal vormt. Schakel de machine uit.
4Bestrooi uw handen met bloem en neem het deeg uit de kom, vorm het tot een bal en leg het in een kom afgedekt met plasticfolie of een vochtige theedoek. Laat ca. 2 uur rusten.
5Neem het deeg uit de kom. Druk het met de hand uit op een met deeg bestrooid werkvlak. Klap de vier hoeken naar het midden toe en keer de deegbal om.
6Neem het rooster uit de oven en bedek het met bakpapier. Leg de deegbal op het rooster en dek hem af met een vochtige doek. Laat 1 uur rusten.
7Vul 20 minuten voor het eind van de rijstijd de braadslee in uw oven met water. Verwarm de oven voor op 220 °C.
8Bestrooi de deegbal licht met bloem voordat u het brood in de oven zet. Maak met een nat scherp mes diepe inkepingen in de bovenkant van het deeg.
9Zet het brood in de oven en bak in 25 minuten goudbruin.
10Controleer of het brood gaar is, door het om te keren en te kloppen. Het moet hol klinken. Laat het brood op een rooster afkoelen.
Tip van de chef

Bij de modellen CS 4200, 5200 en Pâtissier kunt u de hoeveelheden verdubbelen.
Laat de gist niet direct in aanraking komen met het zout.
 


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…

ALLE REACTIES
Jeroen Vermaercke

even goed als bij de bakker