ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Blini’s met zalm

Blini’s met zalm

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 2 min Materiaal : koekenpannetje ø 9cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
Blinibeslag
250 ml melk
7 g verse bakkersgist
of 3,5 g gedroogde gist
250 g patentbloem
25 g crème fraîche
3 eieren
1 mespuntje zout
25 g boter
Voor de saus
300 g crème fraîche
200 g roomkaas
sap van 1 limoen
1 tl zout
2 takjes dille
plakjes gerookte zalm of zalmeitjes
Blinibeslag
1Verwarm de melk tot lauw (ca. 35 °C). Scheid de eieren in witte en dooiers.
2Los de gist op in de lauwe melk met behulp van een vork. Laat 1 minuut rusten.
3Doe de patentbloem, het zout, de eierdooiers en de melk met de gist in de kom met het kneedmes. Laat de machine 30 seconden tot 1 minuut draaien.
4Klop daarna 5 minuten de eieren stijf in de kom met de eiwitklopper. Verwijder daarvoor eerst de aanduwer of de dop van de deksel verwijderd heeft.
5Schep met de spatel eerst de crème fraîche en daarna de eiwitten voorzichtig door het beslag.
6Verwarm een poffertjespan of een klein koekenpannetje. Vet de pan in met boter en bak de blini’s. 1 minuut per kant.
Saus
1Doe de crème fraîche, de roomkaas, het limoensap, het zout en de dille in de mini-kom.
2Laat de machine 30 seconden draaien en zet de saus in de koelkast.
3Verdeel vlak voor het serveren de saus over de blini’s en leg op elke blini een plakje zalm of een bergje zalmeieren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…