ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Blinibeslag

Blinibeslag

Voorbereiding : 1 uur 5 min Rusttijd : -
Koken : 2 min Materiaal : poele 9cm14
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

2 :
250 g meel patentbloem
25 g crème fraîche
7 g verse bakkersgist
1 mespuntje zout
250 ml melk
25 g boter
3 eieren
1Verwarm de melk en scheid de eiwitten van de dooiers.
2Los de gist met behulp van een vork op in de lauwe melk. Laat 1 minuut rusten
3Doe het meel, het zout, de eierdooiers en de melk met gist in de kom met het kneedmes. Laat de machine ongeveer 30 seconden tot 1 minuut draaien.
4Klop vervolgens gedurende 5 minuten de eieren stijf in de kom met de eiwitklopper, nadat u eerst de aanduwer of de dop van het deksel verwijderd heeft.
5Schep met de spatel eerst de crème fraîche en daarna de eiwitten voorzichtig door het beslag.
6Verwarm een blinipannetje. Beboter het en bak de blini's ca. 1 minuut aan elke kant.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…