ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Blini's met makreelpastei

Blini's met makreelpastei Cook Expert
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
BLINIBESLAG:
250 ml standyoghurt
2 eieren
140 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
2 snufjes zout
MAKREELPASTEI:
1 sjalotje
200 gram makreelfilet uit blik
1 snufje cayennepeper
of gerookt paprikapoeder
10 takjes fijngesneden bieslook
200 gram verse kaas, bijv. Philadelphia®
enkele schilletjes biologische grapefruit (naar keuze)
zout en versgemalen peper
blinibeslag
1Doe alle ingrediënten voor de blini’s in de rvs-kom en schakel het programma DEEG/TAART in. Spatel het beslag zo nodig van de wand van de kom.
2Giet het beslag over in een schaal en laat het 1 uur in de koelkast rusten. Bereid ondertussen de makreelpastei.
3Bak kleine hoopjes van het beslag in een blinipan of koekenpan met antiaanbaklaag: keer de blini’s om wanneer er gaatjes in de oppervlakte van het beslag komen en bak dan ook de onderzijde bruin.
makreelpastei
1Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de mini-kom. Pel het sjalotje en snijd het doormidden. Hak het sjalotje 10 seconden in de mini-kom met het FOODPROCESSOR-programma.
2Laat de makreel goed uitlekken en voeg deze samen met de overige ingrediënten aan de inhoud van de mini-kom toe. Meng in circa 10 seconden tot een smeuïge massa. Breng desgewenst verder op smaak met zout en peper.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

U kunt de smaak variëren door in plaats van makreel andere vissoorten te gebruiken, bijv. sardientjes in blik, tonijn of gerookte zalm.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES