ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Bladerdeeg

Bladerdeeg Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 3 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

1 TAART 6/8 PERSONEN :
250 gram patentbloem
50 gram zachte boter
130 ml water
200 gram koude boter
zout
1Doe de bloem, de in stukjes gesneden zachte boter, het water en het zout in de rvs-kom en selecteer vervolgens het DEEG/TAART-programma. Wanneer het programma stopt, moet het deeg glad zijn.
2Neem het deeg uit de kom, rol het tot een bal, wikkel het in plasticfolie en druk de bal een beetje plat. Laat het deeg 1 uur op een koele plaats rusten.
3Bestuif het deeg met bloem en rol het met een deegroller uit. Rol het kruisvormig uit door het deeg vanuit het midden naar de vier buitenhoeken te rollen.
4Leg de koude boter tussen twee lagen plasticfolie en rol het met een deegroller tot een vierkant van 2 cm dikte. Leg vervolgens het blok boter in het midden van het deeg en vouw de vier zijden naar het midden.
5Rol het deeg uit tot een lange rechthoek. Vouw deze rechthoek weer in drieën als een portefeuille dicht. Draai het deeg een kwart slag en begin opnieuw.
6Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
7Herhaal de stappen 5 en 6 nog tweemaal.
8Geef de gewenste vorm aan het deeg en laat het voor gebruik weer 30 minuten in de koelkast rusten.


© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product