ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Aziatische soep

met ei

Aziatische soep met ei Cook Expert
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
1,2 liter warm water
3 misobouillontabletten
1 stengel citroengras
1 lente-uitje
1 rode peper, van zaden ontdaan
½ rode ui
1 theelepel Maïzena®
2 theelepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 blikje krabvlees
½ bosje koriander
3 losgeklopte eieren
100 gram taugé
1Doe het water en de misobouillontabletten in de rvs-kom en stel het EXPERTprogramma in op 10 minuten/snelheid 5/100 °C.
2Haal de stugge buitenkant van de stengel citroengras en bewaar de onderste 6 cm van de stengel voor de garnering. Snijd de rest van het citroengras, de lente-ui, de rode peper en rode ui in dunne reepjes. Leng de Maïzena® met een beetje water aan en giet dit tijdens het programma in de bouillon via de opening in de deksel. Voeg de sojasaus, de rijstazijn, de gesneden lente-ui en het citroengras toe.
3Voeg aan het einde van het programma het krabvlees, de gewassen en fijngesneden koriander (bewaar enkele takjes voor de garnering), de rode peper en rode ui toe. Stel het EXPERT programma weer in op 5 minuten/snelheid 3/90 °C.
4Voeg ongeveer 30 seconden voor het einde van het programma de losgeklopte eieren geleidelijk via de invoerbuis toe.
5Doe de taugé in een vergiet en giet er een ketel kokend water over.
6Dien de soep heet op in kommen met de taugé, de rest van de fijngesneden lente-ui
en de koriander.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

U kunt het krabvlees vervangen door kip, wat iets voordeliger is. Bij gebrek aan misobouillontabletten, kunt u groentebouillon gebruiken. Voeg geen eieren toe als u een lichtere soep wenst.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product