ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Avocadomousse met krab

en rodebietenslagroom

Avocadomousse met krab en rodebietenslagroom Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : 3 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 personen :
3 avocado’s
2 blikjes krabvlees (à 240 gram)
1 eetlepel mayonaise
sap van een ½ citroen
2 takjes dille of bieslook
1 snufje chilipeper
zout en peper
RODEBIETENSLAGROOM :
200 ml slagroom
zout naar smaak
½ gekookte rode biet
1Doe het vruchtvlees van de avocado’s, de uitgelekte krab, de mayonaise, het citroensap, het zout, de peper en een beetje fijngesneden dille of bieslook in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 1½ minuut/snelheid 10 (zonder verwarmen). Schraap het mengsel zo nodig een keer van de wand van de kom en herhaal desgewenst het programma.
2Zet de avocadomousse ten minste 3 uur weg in de koelkast. Bereid ongeveer 40 minuten voor het serveren de slagroom.
3Neem de avocadomousse uit de koelkast en verdeel deze over kleine schaaltjes of glaasjes. Bedek elke portie met een toefje rodebietenslagroom. Bestuif met een snufje chilipeper.
rodebietenslagroom
1Zet de slagroom en de eiwitklopper ten minste 30 minuten in de koelkast.
2Snijd de gekookte rode biet in kleine stukjes en wrijf deze door een zeef.
3Koel de rvs-kom: doe enkele ijsblokjes in de kom, selecteer het programma GESTAMPT IJS, leeg de kom en droog deze zorgvuldig af. Bevestig de eiwitklopper en schenk de slagroom in de kom. Verwijder de dop van de deksel en stel het EXPERT-programma in op 2½ minuten/snelheid 8 (zonder verwarmen). Let goed op dat de room niet tot boter slaat. Voeg, wanneer de slagroom goed is (de klopper trekt sporen in de slagroom), het zout en het vruchtvlees van de rode bieten toe. Schakel het programma weer 10 seconden in om te mengen.
4Doe de slagroom in een spuitzak* met een grote gekartelde spuitmond.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product