ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Asperges met sinaasappelsaus

Asperges met sinaasappelsaus

Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
24 groene asperges
3 eierdooiers
1 sinaasappel
100 g boter
Zout, peper
1Spoel de asperges af en verwijder de harde uiteinden. Doe een liter water in het reservoir van de stoomkoker. Leg de asperges in een stoomschaal, leg het deksel erop en laat 20 op 25 min. op 100°C stomen.
2Laat de asperges onder koud water schrikken, laat ze uitlekken en zet ze zodra ze afgekoeld zijn in de koelkast.
3Maak de saus: rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel. Meng de eierdooiers met 4 cl sinaasappelsap en 1 theelepel sinaasappelrasp. Het mengsel al kloppend zachtjes verwarmen au bain-marie. Voeg geleidelijk de in kleine klontjes verdeelde boter toe. Onder voortdurend kloppen met zout en peper op smaak maken. De asperges over vier borden verdelen, de sinaasappelsaus erover schenken en onmiddellijk serveren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product