ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Amandel-Kersentaart

Amandel-Kersentaart Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 2 uur
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
1 portie zoet korstdeeg
1 klontje boter om in te vetten
± 700 gram ontpitte kersen (vers of ontdooid)
5 eetlepels suiker
1 zakje taartgelei
80 ml warm water
AMANDELPASTA:
165 gram suiker
165 gram amandelpoeder
165 gram zachte boter
3 eieren
1Verwarm de oven voor op 180 °C.
2Leg het zoete korstdeeg op een met bloem bestrooid werkblad en rol het dun uit met de deegroller. Leg het deeg in een ingevette taartvorm. Bak de bodem blind door er een vel bakpapier en een steunvulling in te leggen en de bodem 15 minuten in de oven te zetten. Bereid ondertussen de amandelpasta.
3Neem de taartbodem uit de oven, verwijder het bakpapier en de steunvulling en bedek de bodem met de amandelpasta. Zet de taart opnieuw circa 20 minuten in de oven.
4Verdeel de kersen over de taart, bestrooi ze met een eetlepel suiker en bak de taart nog eens 5 minuten in de oven.
5Meng in een kom het zakje taartgelei met de resterende (4 eetlepels) suiker en het water. Giet de gelei gelijkmatig over de taart en zet de taart 2 uur in de koelkast.
amandelpasta
1Doe suiker, amandelpoeder en boter in de rvs-kom. Stel vervolgens het EXPERTprogramma in op 1 minuut/snelheid 10 (zonder verwarmen). Voeg dan de eieren toe en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 13 (zonder verwarmen). Schep het mengsel zo nodig een keer om.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product