ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Aardappelsalade met zalm

Aardappelsalade met zalm met XXL steamer

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 personen :
2 zalmsteaks (300 g)
in dobbelsteentjes gesneden
300 g Roseval aardappels
in grote dobbelstenen gesneden
1 klein gesneden tomaat
½ gesnipperde rode ui
150 g Griekse yoghurt
2 of 3 el. citroensap
3 takjes verse dille
zout, peper
1Doe 500 ml water in de metalen kom. Zet de stoommand in het apparaat en doe de aardappels erin.
2Bekleed de XXL stoompan met een groot vel vetvrij papier. Leg hier de zalm op. Besprenkel met een eetlepel citroensap en leg er een takje dille op. Vouw de papillot dicht en leg de deksel op de schaal.
3Start het programma STOMEN.
4Maak de saus: meng de tomaat en de ui met de yoghurt. Voeg 1 of 2 eetlepels citroensap toe en 2 takjes fijngeknipte dille. Met zout en peper op smaak brengen.
5Schep de zalm en de aardappels door de saus. Deze salade kan warm of koud worden gegeten.

 
Tip van de chef

U kunt de saus ook in de mini-kom bereiden: snijd de ui, de tomaat en de dille met het programma FOODPROCESSOR en voeg vervolgens de andere ingrediënten voor de saus toe. Start het programma FOODPROCESSOR opnieuw enkele seconden.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product