ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Panna cotta

met bosvruchtensaus

Panna cotta met bosvruchtensaus Cook Expert

Voorbereiding : 25 min Rusttijd : 2 uur
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
PANNA COTTA :
800 ml slagroom
120 gram suiker
merg van 1 vanillestokje
4 gelatineblaadjes
BOSVRUCHTENSAUS:
100 gram aardbeien
100 gram bosbessen
200 gram frambozen
50 gram bramen
60 gram suiker
1Doe de slagroom, de suiker en het merg uit het opgesneden vanillestokje in de rvs-kom en stel het EXPERT-programma in op 6 minuten/snelheid 1A/85° C. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
2Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water. Knijp ze daarna uit en voeg ze aan de inhoud van de rvs-kom toe. Stel het EXPERT-programma in op 1 minuut/snelheid 3/85° C.
3Schenk de saus in puddingvormpjes of kleine schaaltjes en laat ze op kamertemperatuur afkoelen. Bedek ze dan met plasticfolie en zet ze 2 tot 3 uur in de koelkast.
4Haal de panna cotta’s uit hun vormpjes en dien ze op met wat bosvruchtensaus.
bosvruchtensaus
1Doe alle ingrediënten in de rvs-kom.
2Schakel het SMOOTHIE-programma in. Zeef desgewenst de pitjes uit de saus. Laat de saus afkoelen.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Houd de vormpjes tot aan de rand in heet water om de panna cotta’s gemakkelijker uit hun vormpjes te kunnen halen.​


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Liesbeth Desmedt

na 6 minuten is dat toch totaal niet warm?