ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gevulde tomaten

Gevulde tomaten Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6/8 PERSONEN :
6 grote tomaten
1 eetlepel olijfolie
PANEERMEEL :
100 gram oud brood
3 tot 4 takjes peterselie
GEHAKTVULLING :
50 gram oud witbrood
120 ml melk
1 ui
½ bosje peterselie
2 teentjes knoflook
500 gram half-om-halfgehakt
paprikapoeder
zout en versgemalen peper
1Maak eerst het paneermeel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was en droog de tomaten en snijd het kapje eraf. Hol de tomaten uit, maar bewaar het vruchtvlees voor de vulling. Zet ze omgekeerd op keukenpapier tot ze uitgelekt zijn. Bereid ondertussen de gehaktvulling.
2Vul de tomaten met het gehaktmengsel.
3Zet de gevulde tomaten in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met paneermeel. Leg de kapjes weer op de tomaten en besprenkel ze met olijfolie. Zet de schaal 45 minuten in de oven.
paneermeel
1Haal de blaadjes van de peterselietakjes en doe ze met het oude brood in de grote transparante kom met het metalen mes. Meng circa 30 seconden met het FOODPROCESSOR-programma. De peterselietakjes brengen het paneermeel op smaak.
gehaktvulling
1Laat het witbrood in de melk weken. Zet de grote transparante kom met het metalen mes op de machine. Pel de ui en snijd in vieren. Doe de ui in de kom met de gewassen peterselie en de teentjes knoflook. Schakel het FOODPROCESSORprogramma circa 15 seconden in.
2Voeg het gehakt, het goed uitgelekte witbrood en de helft van het vruchtvlees van de tomaten (zonder de zaden) toe. Breng het mengsel ruim op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Schakel het FOODPROCESSOR-programma weer ongeveer 20 seconden in.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product